Tahto-apurahahaku matemaattis-luonnontieteellisiä aineita harrastaville lapsille ja nuorille (hakuaika loppuu 29.3.2024)

Ulla Tuomisen säätiö ja Huittisten Säästöpankkisäätiö ovat käynnistäneet yhteisen Lahjakkaiden lasten ja nuorten Tahto-poolin. Tahto-pooli on suunnattu säätiöiden toiminta-alueiden matemaattis-luonnontieteellisiä aineita harrastaville lapsille ja nuorille ja oman ikäluokkansa huippua tavoitteleville nuorille yksilöurheilijoille.

Suomalaisnuorten matematiikan ja luonnontieteen osaaminen on laskenut hälyttävän alhaiselle tasolle (PISA-tulokset 2006-2022). Tutkimukset osoittavat, että vähäinen liikkuminen heikentää entisestään mahdollisuutta saada riittävä lukutaito ja matematiikan taito. Kognitiivisilla onnistumisilla (kuten matemaattisilla taidoilla) on liikunnan tapaan positiivisia vaikutuksia mielen hyvinvointiin. Kognitiiviset lahjakkuudet eivät kuitenkaan ole kaikissa yhteisöissämme samanlaisia ylpeyden aiheita kuin urheilussa menestyminen.

Ulla Tuomisen säätiön tavoitteena on jakaa kymmenen kappaletta 1.000 euron apurahoja matemaattis-luonnontieteellisiä aineita harrastaville lapsille ja nuorille. Hakijan tulee vuonna 2024 olla 10-17-vuotias. Kohdealueena on Satakunta. Huoltajan tulee täyttää hakemus alaikäisen puolesta.

Hakuohjeet